Ontwerp en ontwikkel met de gebruik in gedachten

Bij het maken van een website moet je doel zijn om deze zo intuïtief en eenvoudig mogelijk te houden. Geef elke pagina de juiste naam en zorg ervoor dat de sub navigatie betrekking heeft op de hoofd navigatie optie.

Maak je navigatiebalk goed zichtbaar

Gebruikers moeten gemakkelijk door je site kunnen navigeren, ongeacht het apparaat waarop ze deze bekijken.
Je navigatie moet gemakkelijk te vinden en te gebruiken zijn op elk apparaat.

Geef duidelijke namen aan pagina’s

In plaats van ingewikkelde paginanamen en navigatie op meerdere niveaus te bedenken, is het slim om elke pagina een
passende en duidelijke naam te geven en sub-navigatie waar mogelijk tot een minimum beperken.

Zorg dat je logo gemakkelijk te vinden is

Laat gebruikers niet lang zoeken naar je logo of merkidentiteit. Gebruikers verwachten dat je logo in de linkerbovenhoek van je website staat, dus geef ze wat ze willen. Hierdoor kunnen gebruikers je merk gemakkelijk identificeren. Zorg ervoor dat je logo klikbaar is en je gebruikers terugleidt naar de startpagina vanaf waar ze zich ook op je site bevinden.

Maak je website zo snel als mogelijk

Langzaam ladende websites zijn tegenwoordig eigenlijk gewoon een no go. Als je website niet binnen 3 seconden of minder laadt, verlies je bezoekers. Volgens een onderzoek van DoubleClick door Google werd 53 procent van de mobiele sitebezoeken afgebroken wanneer het langer dan 3 seconden duurde om een ​​pagina te laden

Maak het eenvoudig om op je website te zoeken

Soms kunnen zelfs de slimste websitegebruikers niet vinden wat ze zoeken en verwachten ze dat je site zoekfunctionaliteit heeft. Als dit niet het geval is, zullen ze waarschijnlijk vertrekken en een site zoeken die gemakkelijker te navigeren is. Het is een eenvoudige ontwerpfunctie die niet mag worden vergeten.

Zoek balans tussen tekst en media

De websitebezoekers van vandaag lezen minder en verwachten meer foto’s, video’s en andere visuele componenten. Tegelijkertijd is het belangrijk om de juiste balans tussen tekst en beeld te creëren en niet te overdrijven met prikkels. Gebruik afbeeldingen van hoge kwaliteit die de tekst verbeteren, maar zorg ervoor dat uw pagina’s niet overvol zijn en gebruik waar mogelijk echte foto’s.

Maak inhoud deelbaar

Om vandaag de dag het meeste uit sociale media te halen, moet je inhoud maken die gemakkelijk gedeeld kan worden. Naast het opnemen van sociale pictogrammen op elke pagina van je website, wil je misschien ook toestaan ​​dat gebruikers specifieke stukken inhoud van je site delen via meerdere sociale platforms.

Share